Från slalombacken till kontorsstolen

English

En alpin skidkarriär, fem världsmästerskap och två olympiska spel, en sportaffär, en agentur samt medlem i styrelsen för Vasaloppet. Det är Martin Hansson, 43, en man med många talanger.

”Jag är ingen ledare”, säger den före detta proffsskidåkaren. Sportaffären i hemorten Sälen, Dalskidan, är ett familjeprojekt och Martin Hansson ser sig själv som den som kommer med idéer.

This slideshow requires JavaScript.

Efter 13 år i den alpina världscupcirkusen beslutade sig Martin Hansson för att ägna sig åt företaget Dalskidan på heltid. Det är en solig vårdag och vi sitter vid ett litet fikabord inne i affären. I skidorten Sälen drar vintersäsongen mot sitt slut och det är tyst och ljust i lokalen.

Martin Hansson saktar dock inte ner på tempot för det. Vad man inte kan se med blotta ögat därinne i lokalen är utrustningen han säljer till hotell och skidområden. Agenturdelen växer stadigt och tar upp en stor del av Martin Hanssons tid just nu.

Hans sportintresse lockade honom även till att bli styrelsemedlem för Vasaloppet. ”Jag är inget styrelseproffs, men jag har driv, säger han med ett leende. Det var som styrelsemedlem han först kom i kontakt med LOTS® och han har lärt sig mycket under de dagar han har arbetat tillsammans med resten av styrelsen och senior Lotscoach® Hans Åkerblom för att planera den fortsatta vägen framåt för det världskända långloppet. (Eller snarare loppen. Det som 1521 började med en historia om en framtida kung är idag en serie vinter- och sommarevenemang med omkring 100 000 besökare varje år.)

”LOTS® gav oss den struktur som vi så väl behöver”, säger han. ”En styrelse som vår, består av människor med många olika idéer och det är då så
viktigt att hitta en samsyn och ett gemensamt språk.”

Martin Hansson kommer även att använda det han har lärt sig i sin egen verksamhet. ”Jag måste bara hitta tiden”, säger han nästan ursäktande. På så sätt uppmärksammar han även ett problem som många ledare och icke-ledare brottas med idag; att hitta tid för reflektion och för att lära sig mer och utvecklas. ”Vad jag verkligen gillade med LOTS® var att det är så lätt att lära sig och att förstå, det är fantastiskt att se hur alla kan lära sig mer och utvecklas.”

Sara Vogt
Communications
Scandinavian Leadership

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s